Arthur Japin en zijn muziek

Arthur Japin en zijn muziek
Een middag met muziek & literatuur
Datum: 13-10-2024
Locatie: Concertzolder Slot Zeist, Zinzendorflaan 1
Tijd: 14:30 uur
Kosten: € 18,00

Een concert geïnspireerd op de romans Kolja, Vaslav en Wat stilte wil. Arthur Japin leest uit eigen werk. U hoort muziek van Tsjaikovsky, Debussy, Liszt, Brahms en Röntgen.


Arthur Japin

Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 26 juli 1956) is de succesvolste Utrechtse schrijver. In 2004 kreeg hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een schitterend gebrek en in 2006 schreef hij met De grote wereld het Boekenweekgeschenk met een recordoplage van 813.000 exemplaren. Voor De overgave ontving hij in 2008 de NS Publieksprijs.
Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern

Over de romans

KoljaEen man reist in 1893 naar Sint-Petersburg om zijn vriend bij te staan bij de dood van diens broer, de componist Peter Iljitsj Tsjaikovski, maar ontdekt dat er misschien meer aan de hand is dan een dodelijk geval van cholera.

Vaslav:
 
Het levensverhaal van de legendarische balletdanser Vaslav Nijinsky (1890-1950), die in 1919 plotseling stopte met dansen.

Wat stilte wil
Anna Witsen (1855 - 1889), een ambitieuze en getalenteerde jonge vrouw uit Amsterdam, probeert eind 19e eeuw carrière te maken als zangeres, maar rekent daarbij buiten de invloed van haar familie.

Meer informatie over Japin en zijn boeken

Over de musici


Liduin Wachter
studeerde in Amsterdam bij Harrie Starreveld en Koos Verheul. Zij is gespecialiseerd in Kamermuziek. Ze heeft een bloeiende lespraktijk in Utrecht-Terwijde: 'Studio Fluitekruid.
Pauline Verburg
is zangeres, zangpedagoge en artistiek leider van ;'Opera Tralala', opera voor jonge kinderen. Zij studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij Meinard Kraak.
Jeroen Snijder
studeerde in Utrecht bij en Herman Uhlhorn. Hij is initiatiefnemer van de Utrechtse stichting ‘Cultuur als Weldaad’, die als doel heeft de afstand tussen publiek en klassieke muziek te verlagen.

Datum:
zondag 13 oktober 2024
Tijd:
14.30 uur
Locatie:
Concertzolder, Slot Zeist, Zinzendorflaan 1
Prijs:
18,00 euro
Kaartverkoop:
via de knop 'Aanmelden' rechtsboven deze pagina

Foto Arthur Japin: Corbino

Deze activiteit organiseren we in samenwerking met de Stichting Slotconcerten ter gelegenheid van ons 20 jarig bestaan.