Literair Zeist slide-1

Boek & Film

Boek & Film
Au revoir là-haut
Datum: maandag 12 november 2018
Locatie: Figi Bioscoop, Het Rond 2, Zeist
Tijd: 19:30 - ca. 22.30 uur uur
Kosten: Per serie € 45,-; serie A en serie B samen: € 80,- Losse kaarten € 12,50 (indien nog voorradig).

Aan het einde van de eerste wereldoorlog bevinden Édouard en Albert zich in de loopgraven. Daar komen ze niet ongeschonden uit. Na de oorlog lijken de briljante tekenaar en de bescheiden boekhouder tot elkaar veroordeeld. Met een bedrieglijk plan besluiten de kameraden het Franse volk een lesje te leren en fortuin te maken. Op een visueel prikkelende manier toont Dupontel het naoorlogse leven waarin de mannen zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Speels, prachtig en schrijnend. Au revoir là-haut is pure filmmagie.

Regisseur en hoofdrolspeler Dupontel baseerde zijn intrigerende film op de internationale bestseller ‘Tot Ziens Daarboven’ van Pierre Lemaître.
Naast Dupontel zien we Nahuel Pérez Biscayart (120 BPM), Mélanie Thierry (La danseuse) en Émilie Dequenne (Chez nous). Een belangrijke rol is weggelegd voor de prachtige kostuums en maskers die Un revoir là-haut tot een wrang sprookje maken.
De film won maar liefst 5 Césars (de Franse Oscars), voor Beste Regisseur, Beste Adaptatie, Beste Camerawerk, Beste Kostuums en Beste Decors.
 
Albert Dupontel / Frankrijk / 2017 / 117 min
 
Serie A