Boek & Film

Boek & Film
De belofte van Pisa; serie A
Datum: maandag 12 oktober 2020
Locatie: Figi Bioscoop, Het Rond 2, Zeist
Tijd: 19:30 - ca. 22.30 uur uur
Kosten: Per serie € 47,50; serie A en serie B samen: € 85,- Losse kaarten € 11,00 /13,00 (indien nog voorradig).

De vijftienjarige Samir wordt op het Muzieklyceum Zuid aangenomen. Als enige leerling van Marokkaanse afkomst is hij een vreemde eend in de bijt. Sams tien jaar oudere broer Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen. Zo goed en zo kwaad als het gaat, houdt Sam zijn twee werelden gescheiden en is hij vastbesloten om zich aan zijn belofte te houden.

Bestseller Mano Bouzamour
Voor het scenario van De belofte van Pisa tekende Robert Alberdingk Thijm (Dunya & Desie, A’dam-E.V.A.). Alberdingk Thijm baseerde zich op de gelijknamige bestseller van schrijver Mano Bouzamour. De film speelt zich grotendeels af in Amsterdam-Noord. De muziekscore is gemaakt door de producer van AfroJack en is gecombineerd met modern klassiek van Simeon ten Holt. Zijn Canto ostinato werd speciaal voor de film gearrangeerd voor een blazersensemble.

De hoofdrol wordt vertolkt door Shahine El-Hamus (Vals). Ook acteurs Olivia Lonsdale, Yorick van Wageningen (Oorlogswinter), Mahfoud Mokaddem, Rapper Sjaak, Thor Braun (De Boskampi’s), Monic Hendrickx (Penoza) en Nora El Koussour (Layla M.) zijn in de film te zien.
[bron: NFF]

Norbert ter Hall / Nederland / 2019 / 105 min

Serie A.  Kaartverkoop via Fig start 10 september.

Trailer: