Boek & Film

Boek & Film
Nostalgia; serie A
Datum: 04-09-2023
Locatie: Figi Bioscoop, Het Rond 2, Zeist
Tijd: 19:30 - 22:00 uur
Kosten: Per serie € 57,50; serie A en serie B samen: € 98,00. Losse kaarten € 12,50 (65+) / 15,00 (indien nog voorradig);

Felice Lasco keert terug naar zijn geboortestad Napels om voor zijn doodzieke moeder te zorgen. Hij is meer dan veertig jaar weggeweest; deze tijd heeft hij doorgebracht in het Midden-Oosten en Afrika. Nu hij terug in het Sanità-gebied is, herontdekt hij verscheidene plaatsen uit zijn verleden, ontdekt hij nieuwe gebruiken en regels in de stad, en dat iets uit het verleden nog steeds bij hem lijkt te knagen. Ook ontmoet hij in Napels weer een oude vriend, Oreste, die de criminaliteit in is gegaan.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ermanno Rea

Mario Martone / IT / 2022 / 117 min

Serie A. Kaartverkoop via Figi

Inleiding vooraf door filmwetenschapper, schrijver en programmaker Gerlinda Heywegen met aandacht voor het boek, de schrijver, de film en de makers ervan. Vervolgens wordt de film bekeken en - voor wie dat wil - nabesproken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt van te voren via de e-mail een reader bij de film. 

Trailer:


Boek & Film wordt georganiseerd door Literair Zeist i.s.m. Figi-bioscoop.