Dichter bij de zorgprojecten

Dichter bij de Zorg, een nieuw project
Het initiëren van poëzieactiviteiten bij instellingen in de Zorg in de gemeente Zeist, van 17 - 21 maart 2015
Drie dichters, Jos van Hest, Krijn Peter Hesselink en Fred Penninga gingen als huisdichters aan de slag voor drie verschillende organisaties in de zorg. Abrona, een christelijke organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking, werd gastinstelling voor Krijn Peter Hesselink. Fred Penninga was gekoppeld aan Austerlitz Zorgt, de zorgcoöperatie van het Utrechtse dorp Austerlitz (gemeente Zeist). Jos van Hest was te gast bij Hospice Heuvelrug.

De huisdichter schreef een gedicht dat bezoekers, medewerkers en cliënten aanspreekt, dat in publieksruimten van de instelling werd opgehangen, in de vorm van een poster op groot formaat, ontworpen door een kunstenaar.
Dit gedicht werd gepresenteerd in het kader van de Nationale Week van de Zorg 16 maart - 21 maart 2015. Met een Poëziekaravaan reisden de drie dichters op zaterdag 21 maart 2016 van de ene naar de andere instelling en droegen daar hun gedicht voor, werden de posters onthuld en de kaarten met gedichten uitgedeeld.

Huis van de tijd
De bundel `Het huis van de tijd` met gedichten voor en uit Hospice Heuvelrug, Abrona en Austerlitz Zorgt is 21 januari 2016 gepresenteerd in Abrona. Het eerste exemplaar werd door Patrick Wemekamp, client van Abrona, overhandigd aan wethouder van cultuur, de heer Marcel Fluitman.

De bundel is te koop voor € 12,50 excl. verzendkosten via info@literairzeist.nl

Coördinatie:
Gerard Beentjes
Pieter Quelle

Eerdere projecten zijn uitgevoerd in Woonzorgcentrum Heerewegen in Zeist (2004)  en Bartiméus Doorn (2005).

Publicaties: Kom ik gelegen? en Ben ik gezien?