Uitreiking LiteratuurPrijs Zeist 2022

Vrijdagavond 18 november 2022 maakt Laura Hoogstraten, wethouder van Cultuur van Zeist, de winnaars van de LiteratuurPrijs Zeist 2022 bekend. 


Voor de LiteratuurPrijs Zeist 2022 werden 190 gedichten ingezonden. 

Tijdens een feestelijk avond, vrijdagavond 18 november 2022, met voordrachten door de genomineerde dichters en omlijst door muziek maakt Laura Hoogstraten, wethouder van cultuur van Zeist, de namen van de prijswinnaars bekend en de namen van de dichters die een eervolle vermelding voor hun gedicht krijgen. 

De prijswinnende gedichten worden samen met de eervolle vermeldingen en een aantal geselecteerde gedichten (totaal 30 gedichten) in een fraaie bundel gepubliceerd, die deze avond ook wordt gepresenteerd. 

De dichters van wie het gedicht in de bundel wordt opgenomen ontvangen een gratis exemplaar. De bundel zal tijdens de avond van de prijsuitreiking verkrijgbaar zijn en daarna ook bij de Zeister boekhandels. De bundel zal ook te bestellen zijn via info@literairzeist.nl.

Nadere informatie volgt binnenkort.

Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Theater De Klinker, KunstenHuis Idea, Markt 1, Zeist

Literair Zeist organiseert de gedichtenwedstrijd en de avond van de prijsuitreiking, in samenwerking met KunstenHuis Idea en Vereniging Taalpodium.

De LiteratuurPrijs Zeist 2022 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het K.F. Heinfonds, het Elise Mathildefonds, en het Carel Nengermanfonds.