Schrijversontmoetingen/lezingen

Schrijversontmoetingen/lezingen
Ester Naomi Perquin
Datum: woensdag 24 januari 2018
Locatie: Bibliotheek Idea Zeist
Tijd: 20:00 - ca. 22.30 uur uur
Kosten: € 11,- en € 9,50 voor leden van Bibliotheek/Idea Zeist.

Jos van Hest interviewt deze avond Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin.

Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zeeland maar woont al jaren in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander.
Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013.
In januari 2017 verscheen haar nieuwe bundel Meervoudig afwezig.
In januair 2018 verschijnt Lange armen, gedichten over de politie.

Voor haar werk ontving ze onder meer de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs.

Perquin schrijft naast gedichten ook essays en korte verhalen, geeft workshops en masterclasses en was jarenlang columnist voor De Groene Amsterdammer. Haar columns zijn verzameld in Binnenkort in dit theater. Ze leverde bijdragen aan onder meer De Gids, Trouw, de Volkskrant en NRC Handelsblad. Ze co-presenteert en programmeert De Nacht van de Poëzie in Utrecht.
Met grote regelmaat draagt ze haar werk voor op festivals in binnen- en buitenland. Sinds maart 2015 is Ester Naomi Perquin de vrijdagnacht-presentator van het VPRO programma Nooit meer slapen op Radio 1, waar ze uiteenlopende gasten interviewt over leven en werk.

Dichter des Vaderlands

In 2017 werd ze voor twee jaar benoemd tot Dichter des Vaderlands als opvolgster van Anne Vegter.
“Haar scherpe geest, creatieve persoonlijkheid en grote taalgevoel maken haar tot de ideale Dichter des Vaderlands voor de periode 2017-2019 en de gedroomde opvolger van Anne Vegter, Ramsey Nasr, Driek van Wissen en Gerrit Komrij.” - commissie Dichter des Vaderlands.

Jos van Hest

Jos van Hest studeerde Nederlands en theaterwetenschappen. Hij is dichter, poëziedocent en publicist. Hij geeft workshops aan de School der Poëzie, leidt poëziedocenten op en presenteert het Open Podium van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. 

Poëzie

Servetten halfstok, 2007
Namens de ander, 2009
Celinspecties, 2012
Jij bent de verkeerde en alle andere gedichten tot nu toe. 2016
Meervoudig afwezig. 2017

Proza

Binnenkort in dit theater, Gebundelde columns, 2014

Website Ester Naomi Perquin
 
De Nieuwe Boekerij verzorgt vooraf en in de pauze voor de de boekverkoop en natuurlijk is er gelegenheid de boeken van Perquin te laten signeren.