Schrijversontmoetingen/lezingen

Schrijversontmoetingen/lezingen
Ilja Leonard Pfeijffer over 'Alkibiades'
Datum: 17-06-2023
Locatie: De Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, Zeist
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: €10,00

LET OP! IN VERBAND MET DE GROTE BELANGSTELLING ZAL DEZE AVOND PLAATSVINDEN IN DE OOSTERKERK, WOUDENBERGSEWEG 44, ZEIST.

Eind mei verscheen de nieuwe, ambitieuze, historische roman van Ilja Leonard Pfeijffer, Alkibiades. In dit grootste verhaal komt het literair talent van Ilja samen met zijn kennis als classicus. Alkibiades is een nauwkeurige reconstructie van het leven van een Atheense staatsman en strateeg en vestigt de aandacht op processen die het kwetsbare staatsbestel van de democratie kunnen bedreigen.

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als La Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa. Alkibiades is zijn meest ambitieuze roman.

Alkibiades

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.
kijk voor meer informatie over het boek op alkibiades.nl ook voor het bekijken van een aantal mini-colleges die Ilja Leonard Pfeijffer over de hoofdpersoon van dit nu al veelbesproken boek geeft.


Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn en Literair Zeist.

Locatie: De Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, Zeist

Aanvang: 19:30 uur
Prijs 10,00 euro
Kaartverkoop
 Online  via het Torenlaan Theater en  's avonds aan de zaal ((indien nog kaarten voorradig).

Foto: Stephan Vanfleteren