Schrijversontmoetingen/lezingen

Schrijversontmoetingen/lezingen
Peter Buwalda over 'Otmars zonen'
Datum: dinsdag 8 oktober 2019
Locatie: Bibliotheek Idea Zeist
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: € 11,- en € 9,50 voor leden van Bibliotheek/Idea Zeist.

Peter Buwalda 

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Zijn tweede roman, Otmars zonen, verscheen maart 2019.
 

Otmars zonen

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.
 
Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.
 
Boekhandel Kramer & Van Doorn zorgt voor de verkoop van boeken en natuurlijk is er gelegenheid boeken van Peter Buwalda te laten signeren.
 
Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn, Bibliotheek Idea Zeist en Literair Zeist.
 
Meer informatie over Peter Buwalda en een recensie over Otmars zonen vindt u HIER
 
Let op: nieuwe aanvangstijd: 19.30 uur, na afloop heeft u dan nog gelegenheid om met een drankje na te praten in de foyer.