Schrijversontmoetingen/lezingen

Schrijversontmoetingen/lezingen
Pieter Waterdrinker
Datum: vrijdag 14 december 2018
Locatie: Bibliotheek Idea Zeist
Tijd: 20:00 - 22.00 uur
Kosten: € 11,- en € 9,50 voor leden van Bibliotheek/Idea Zeist.

Schrijver en journalist Pieter Waterdrinker geeft deze avond een lezing over zijn recent verschenen boeken en gaat in gesprek met het publiek.

Pieter Waterdrinker

Pieter Waterdrinker (Haarlem, 1961) woont afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg. Hij publiceerde onder andere de romans Liebmans ring, Een Hollandse romance, Duitse bruiloft en De Dood van Mila Burger en de verhalenbundel Montagne Russe.
Zijn werk is in het Engels, Duits en Russisch vertaald en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, de Gerard Walschapprijs en de Bob Den Uyl Prijs. Van Duitse bruiloft werden de internationale filmrechten verkocht en er verscheen begin 2016, bijna tien jaar na de eerste verschijning, een herziene editie.
In april 2016 verschijnt tevens Poubelle, een panoramische en hermansiaanse roman die de dilemma’s van deze tijd blootlegt aan de hand van o.a de oorlog in Oost-Oekraïne en de MH17-ramp.
In Waterdrinkers nieuwste, sterk autobiografische roman Tsjaikovskistraat 40 – verschenen in 2017 – neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven.
Onlangs verscheen de verhalenbundel Een dame in Kislovodsk en andere Russische vertellingen, een selectie van verhalen uit zijn eerdere verhalenbundels en een aantal niet eerder gebundelde verhalen.
 
Kaarten zijn online te koop via de knop 'Aanmelden', rechtsboven deze pagina, bij Bibliotheek Idea Zeist en bij Boekhandel Kramer & Van Doorn, Slotlaan 221 te Zeist.
Boekhandel Kramer & Van Doorn zorgt voor de verkoop van boeken en natuurlijk is er gelegenheid boeken van Pieter Waterdrinker te laten signeren.

Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn, Bibliotheek Idea Zeist en Literair Zeist.
 

Werk

* Danslessen (1998)
* Kaviaar en ander leed (2000)
* Liebmans ring (2001)
* Een Hollandse romance (2003)
* Duitse bruiloft (2005)
* Montagne Russe (2007)
* De dood van Mila Burger (2010)
* Lenins balsem (2013)
* De Correspondent (reisverhaal) (2014)
* Poubelle (2016)
* Tsjaikovskistraat 40 (2017)
* Een dame in Kislovodsk (2018)