Stadsdichtersduo van Zeist

Voor de komende twee jaar zullen Diet Groothuis en Mary Heylema als duo het stadsdichterschap van Zeist vervullen.
Zaterdag 13 april heeft Henjo Hekman na drie jaar zijn stadsdichterschap afgesloten met de StadsdichtersEstafette en werden Diet en Mary benoemd als nieuwe stadsdichters van Zeist.

Activiteiten van de stadsdichter

De stadsdichter schrijft minimaal acht gedichten per jaar die kunnen worden voorgedragen bij officiële gebeurtenissen in de gemeente. Of gedichten waarin actueel nieuws in de gemeente op een ludieke, kritische of vervreemdende wijze worden belicht. 
Verder schrijft de stadsdichter gedichten en draagt deze voor bij uitvaarten van gemeentewege (‘eenzame uitvaarten’). Ook is de stadsdichter een ambassadeur voor de poëzie in Zeist.
Alle stadsgedichten worden op deze website en zo mogelijk gepubliceerd in de Stadspers.

De stadsdichter van Zeist is een initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Zeist en kan dankzij een extra bijdrage van de gemeente Zeist worden gerealiseerd.

Stadsgedicht 1: In Zeist

Eerste stadsdichter van Zeist: Henjo Hekman (2016-2019)

Hier zijn de de stadsgedichten te lezen die Henjo Hekman schreef van mei 2016 tot en met april 2019. Meer  informatie en toelichting bij zijn stadsgedichten is te vinden op de website van Henjo Hekman. Alle stadsgedichten zijn met een uitgebreide toelichting gepubliceerd in de bundel: Stadsgedichten voor een dorp. De bundel is te koop in de boekhandels van Zeist  voor 15 euro en te bestellen via info@literairzeist.nl.