Festival Zeist Vertelt

Elk jaar rond 20 maart is het Wereld Vertel Dag. Op de hele wereld worden die dag gratis vertelevenementen aangeboden om meer en meer mensen te laten kennismaken met de vertelkunst. In Nederland wordt Wereldverteldag ondersteund door de Stichting Vertellen. 

Zondagmiddag 19 maart 2017 vond het 3e ‘Festival Zeist Vertelt’ plaats. Dit in het kader van de WereldVertelDag. Een dag waarop alle vertellers van de wereld alle bewoners van de aarde willen laten genieten van de mooiste verhalen van het heelal en omstreken.
Op een zestal locaties in en rond het centrum van Zeist kon gratis genoten worden van mooie en boeiende verhalen door Zeister vertellers.

Eveneens op zondag 19 maart 2017 werd 's avonds een uniek Verteldiner georganiseerd. Dit speciale diner vond  plaats op het toneel van de Hendrik Marsmanzaal van Figi. Tussen en voor en na de gangen van het drie-gangendiner mooie verhalen. Speciaal daarvoor kwam de landelijk bekende verteller Peter Faber naar Zeist. Hij zorgde mede voor het culturele voedsel. Het was een topvertelavond.

Op 18 maart 2018 wordt weer een Festival Zeist Vertelt mét een Verteldiner georganiseerd. Dan met Eric Borrias.
Eric Borrias behoort al meer dan 25 jaar tot een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Met zijn fysieke speelstijl sleept hij jong en oud mee in zijn verhalen. Met name zijn boekbewerkingen worden geroemd, zijn bijna twee uur durende versie van de bestseller 'De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween', is daar een voorbeeld van. In 2016 werd hij door een vakjury unaniem gekozen tot Vertelambassadeur.

Werkgroep
De werkgroep bestaat uit: Esther Kornalijnslijper, verhalenvertelster en voorzitter van Stichting Vertellen, Frans van Bussel, verhalenverteller, Thomas van der Ham van Bibliotheek Idea Zeist, Henjo Hekman van Literair Zeist en Ronald van Gemeren, voorzitter van de werkgroep.

Voor meer informatie: website van CultuurZeist