Boek & Film

Een filmprogramma voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films.

Twee series van vijf boekverfilmingen met inleidingen.

In september 2023 start het nieuwe programma van Boek en Film.

De films zullen worden ingeleid door Gerlinda Heywegen. Zij is programmamaker, schrijver, organisator, lezinggever en podcaster, voornamelijk op het gebied van film, regelmatig in combinatie met literatuur. Ze is programmeur voor Film by the Sea in Vlissingen en maakt programma's voor het Winternachten festival. 

Gerlinda bespreekt het boek, de schrijver, de film en de makers ervan. Vervolgens wordt de film bekeken en – voor wie dat wil – nabesproken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geven de mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt van te voren, via de e-mail van Figi, een reader bij de film met informatie over de schrijver en het boek, de regisseur en de film.. 

Elke eerste maandagavond van de maand in de periode september 2023 -2024.

Voor seizoen 2023 - 2024 zijn geprogrammeerd:

Serie A: Nostalgia, Vous n’aurez pas ma haine, Mrs. Harris Goes to Paris, An Cailín Ciúin / The Quiet Girl en Het smelt
Serie B:  De Acht Bergen, Emily, A Man called Otto, La Nuit du 12 en Zomervacht

Voor het nieuwe seizoen (2024 -2025) zijn geprogrammeerd (titels zijn onder voorbehoud):

Serie A: Il Colibri/The Hummingbird, Orlando, Toen we van de Duitsers verloren, PoorThings en een verrassingsfilm waarvan de titel later in het seizoen wordt bekend gemaakt.
Serie B: The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, Priscilla, All of us strangers, The Zone of Interest en een verrassingsfilm waarvan de titel later in het seizoen wordt bekend gemaakt.

Weer op de eerste maandag van de maand in de periode september tot en met juni, maar in mei 2025 vindt de vertoning op 12 mei plaats (i.v.m. de viering van 5 mei).

De kaartverkoop, via Figi, voor het nieuwe Boek & Filmprogramma start 1 mei 2024. Vanaf dat moment is nadere informatie over deze films ook te lezen op deze website.

Tip: u beleeft meer aan deze avonden als u de boeken van tevoren heeft gelezen.

'Opnieuw blijkt de uitleg in de reader van belang om het boek te begrijpen en anders te bekijken dan vanuit je eigen perspectief.
Naast de uitleg en introductie vooraf aan de film is de reader een geweldige bijdrage in deze serie'.(Reactie van een bezoeker, september 2019) 

Georganiseerd door Literair Zeist i.s.m. Figi-bioscoop.

Aanvang: 19.30 uur

Prijzen seizoen 2023 - 2024
Per serie € 57,50; serie A en serie B samen: € 98,00.
Losse kaarten € 12,50 (CJP, student, 65+) /15,00 (indien nog voorradig);

De kaartverkoop via Figi is gestart!  Klik HIER voor het kopen van een serie. Klik HIER voor het kopen van een kaartje voor een losse film

HIER vindt u het volledige programma Boek & Film, seizoen 2023-2024

Alle vertoonde films in de serie Boek & Film van 2014 tot en met juni 2023 vindt u HIER