Boek & Film

Een filmprogramma voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films.

Twee series van vijf boekverfilmingen met inleidingen.

In september 2022 start het nieuwe programma van Boek en Film.

De films zullen worden ingeleid door Gerlinda Heywegen. Zij neemt de rol over van Harry Peters die na een kort ziekbed helaas op 18 mei jl. is overleden. We zullen zijn interessante inleidingen en zijn inbreng bij de nagesprekken erg missen. Als eerbetoon aan Harry starten we het nieuwe seizoen met het vertonen van zijn lievelingsfilm My Life as a Dog.

We zijn blij dat we met Gerlinda een goede opvolger voor Harry hebben gevonden. Zij is programmamaker, schrijver, organisator, lezinggever en podcaster, voornamelijk op het gebied van film, regelmatig in combinatie met literatuur. Ze is programmeur voor Film by the Sea in Vlissingen en maakt programma's voor het Winternachten festival. 
Gerlinda bespreekt het boek, de schrijver, de film en de makers ervan. Vervolgens wordt de film bekeken en – voor wie dat wil – nabesproken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geven de mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt  van te voren een reader bij de film. 

Elke eerste maandagavond van de maand in de periode september 2022 - juni 2023. (in december de tweede maandag 12 december i.v.m. Sinterklaasavond), 
Voor het nieuwe seizoen zijn geprogrammeerd:

Serie A: 
My Life as a Dog, Fabian oder Der Gang vor die Hunde, The Most Beautiful Boy of the World, Ouistreham/Between Two Worlds en Persian Lessons.

Serie B: 
Mothering Suday, L'événement, The Saint of the Impossible, Avec amour et acharnement en Death on the Nile.

De uitwisseling van de opgedane kijkervaringen geeft de mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt een reader: vooraf via de mail en, indien geen mailadres bekend, na afloop van de film.

Tip: u beleeft meer aan deze avonden als u de boeken van tevoren heeft gelezen.

'Opnieuw blijkt de uitleg in de reader van belang om het boek te begrijpen en anders te bekijken dan vanuit je eigen perspectief.
Naast de uitleg en introductie vooraf aan de film is de reader een geweldige bijdrage in deze serie'.(Reactie van een bezoeker, september 2019) 

Georganiseerd door Literair Zeist i.s.m. KunstenHuis Idea en Figi-bioscoop.

Aanvang: 19.30 uur

Prijzen seizoen 2022 - 2023
Per serie € 50,00; serie A en serie B samen: € 87,50.
Losse kaarten € 11,50/13,50 (indien nog voorradig);
Verkoop: Bestel uw serie of losse kaarten online bij Figi of telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203 (vanaf 1 juli 2022)

HIER vindt u het volledige programma Boek & Film, seizoen 2022 -2023

Alle vertoonde films in de serie Boek & Film van 2014 tot en met juni 2021 vindt u HIER