Boek & Film

Een filmprogramma voor liefhebbers van goede literatuur
en de betere films.
In verband met het coronavirus kan Another Day of Life op 20 april niet worden vertoond. Onder voorbehoud wordt deze film vertoond op maandagavond 13 juli. Het is op dit moment nog niet bekend of Le Semeur kan worden vertoond op 11 mei. Zo mogelijk wordt deze vertoning verschoven naar 10 augustus. Voor Das schweigende Klassenzimmer zijn twee reservedata gepland: 29 juni en als dat niet lukt, is 24 augustus de tweede optie.

Harry Peters


Twee series van vijf boekverfilmingen met inleidingen.

Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival Film by the Sea en gespecialiseerd in film & literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de maker. Vervolgens wordt de film bekeken en - voor wie dat wil - nabesproken.
De uitwisseling van de opgedane kijkervaringen geeft de mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt een reader: vooraf via de mail en, indien geen mailadres bekend, na afloop van de film.

Tip: u beleeft meer aan deze avonden als u de boeken van tevoren heeft gelezen.

'Opnieuw blijkt de uitleg in de reader van belang om het boek te begrijpen en anders te bekijken dan vanuit je eigen perspectief.
Naast de uitleg en introductie vooraf aan de film is de reader een geweldige bijdrage in deze serie'.(Reactie van een bezoeker, september 2019) 

Georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi-bioscoop.

Aanvang: 19.30 uur

Prijs: per serie € 45,-; serie A en serie B samen: € 80,-; 
Losse kaarten € 12,50 (indien nog voorradig);
Verkoop: Bestel uw kaarten online bij Figi: of koop ze bij de Figi bioscoopkassa.
Voor serie A en B klik hier; alleen serie A: klik hier en alleen serie B: klik hier

Het volledige programma 2019-2020 vindt u HIER

Alle geprogrammeerde films van 2014 tot en met juni 2019 vindt u HIER