Boek & Film

Boek & Film
La Nuit du 12; serie B
Datum: 08-04-2024
Locatie: Figi Bioscoop, Het Rond 2, Zeist
Tijd: 19:30 - ca. 22.30 uur
Kosten: per serie € 57,50 ; serie A en serie B samen: € 98,00. Losse kaarten: € 12,50/15,00 (indien nog voorradig)

La nuit du 12 is gebaseerd op een bestaande cold case en is, behalve een intense whodunnit, ook een onderzoek naar mannelijk geweld waarvan vrouwen het slachtoffer zijn, maar tegelijkertijd door de samenleving worden afgerekend op wulps gedrag.
Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een zaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, zonder precies te weten waarom. Een zaak die blijft rondspoken, en de rechercheur niet loslaat.
De ambitieuze rechercheur Yohan Vivès is net gepromoveerd tot hoofdinspecteur bij de recherche van Grenoble wanneer de moordzaak van Clara op zijn bord belandt. Zij is in de nacht van de twaalfde op gruwelijke wijze om het leven gebracht, maar van de dader is geen spoor. Vivès en zijn doorgewinterde partner Marceau ondervragen verdachte na verdachte, maar tot een oplossing komen ze niet. De zaak wordt met de dag kouder, tot het onderzoek officieel wordt beëindigd. Maar Vivès en Marceau kunnen het mysterie rond Clara’s dood niet loslaten.
La nuit du 12
is niet alleen een rauw en krachtig politiedrama, maar behandelt ook onderwerpen als traditionele rolpatronen, liefde, angst, huiselijk geweld en plichtsbesef. Een waargebeurd verhaal, gebaseerd op de ervaringen van schrijfster Pauline Guéna die een jaar meeliep met de Franse recherche.

Gebaseerd op 18.3 : Une année à la PJ van Pauline Guéna

Dominik Moll / FR, BE / 2022 / 115 min

Serie B. Kaartverkoop door Figi

Inleiding vooraf door filmwetenschapper, schrijver en programmaker Gerlinda Heywegen met aandacht voor het boek, de schrijver, de film en de makers ervan. Vervolgens wordt de film bekeken en - voor wie dat wil - nabesproken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt van te voren via de e-mail een reader bij de film.

Trailer:

 
Boek & Film wordt georganiseerd door Literair Zeist i.s.m. Figi-bioscoop.