Literair Zeist slide-1

Publicaties Dichter bij de Zorg

Kom ik gelegen 

'Kom ik gelegen: gedichten uit woonzorgcentrum Heerewegen, Zeist' / samengest. door Gerard Beentjes en Patty Scholten ; [eindred. Pieter Quelle]. 47 p.
Niet meer te koop.
2004.Dichterbij, Zeist, ISBN 90-807562-2-9

Ben ik gezien 

'Ben ik gezien` is een gedichtenbundel over en door blinden en slechtzienden. Er staan gedichten in gemaakt door dichters van divers pluimage. Dichters van naam als Willem Wilmink en Jan Wit, maar ook onbekende dichters als Eise Erik Balk en Chris d`Anjou.

Gerard Beentjes is van januari tot en met juni 2005 als huisdichter bij Bartiméus werkzaam geweest. In die periode heeft hij op intensieve wijze kennis gemaakt met en zich laten inspireren door mensen die bij Bartiméus wonen. Op zijn beurt heeft Gerard cliënten en medewerkers laten kennis maken met poëzie en de mogelijkheden die door het (voor)lezen en schrijven van poëzie ontstaan. Deze poëziebundel is het resultaat van de verschillende activiteiten die hebben plaats gevonden.

De gedichtenbundel is een bijzondere combinatie van druk met braille en is ook te beluisteren via een cd.
De gedichtenbundel is samengesteld door Gerard Beentjes en Pieter Quelle.
47 pagina`s + braille en cd. Prijs: 29,95.
2005, Dichterbij Zeist; ISBN 90 80756245 
De gedichtenbundel is te koop in `t Ogenblikje, kadoshop van Bartiméus, en te bestellen via www.bartimeus.nl/publicaties.

Huis van de tijd

De bundel `Het huis van de tijd` met gedichten voor en uit Hospice Heuvelrug, Abrona en Austerlitz Zorgt is 21 januari 2016 gepresenteerd in Abrona. Het eerste exemplaar werd door Patrick Wemekamp, client van Abrona, overhandigd aan wethouder van cultuur, de heer Marcel Fluitman.

De bundel is te koop voor € 12,50 excl. verzendkosten, te verkrijgen via info@literairzeist.nl