LiteratuurPrijs Zeist

LiteratuurPrijs Zeist 2018: gedichtenwedstrijd

Dit jaar organiseren we voor de vijfde keer de LiteratuurPrijs Zeist. Deze keer wordt weer een open gedichtenwedstrijd uitgeschreven.
De LiteratuurPrijs Zeist viert haar eerste lustrum met de uitgave van een extra fraaie bundel. In deze bundel worden de prijswinnende gedichten, een aantal eervolle vermeldingen én een aantal extra geselecteerde gedichten opgenomen. Een aantal Zeister fotografen zal worden uitgenodigd om foto’s te maken bij een aantal geselecteerde gedichten, die vervolgens bij de gedichten in de bundel worden gepubliceerd.

Inzenden gedichten

Deelnemers kunnen tot uiterlijk 1 juli 2018 met een niet eerder gepubliceerd gedicht meedoen aan de wedstrijd. Het thema is naar eigen keuze.
Het wedstrijdreglement is hier te vinden. Daar is ook te vinden op welke wijze de gedichten moeten worden ingezonden.

Fotowedstrijd

Bij de vijfde editie van de LiteratuurPrijs Zeist schrijven we een fotowedstrijd uit.
Iedereen die het leuk vindt om met een smartphone te fotograferen kan meedoen.
De opdracht: 'maak een foto die past bij een gedicht dat is ingezonden voor de LiteratuurPrijs Zeist 2018'.
De foto's worden samen met de gedichten gepubliceerd in een prachtige bundel, die bij de prijsuitreiking op 23 november a.s. wordt gepresenteerd.
Meedoen? Dinsdagavond 28 augustus organiseerden wij samen met Bibliotheek Idea, Zeistinbeeld.nl en Wij zijn Zeist een gratis workshop waarbij je tips en trucs kon krijgen van een professionele fotograaf.
Niet bij de workshop geweest maar toch meedoen aan de wedstrijd? Meld je dan snel aan bij jverhoeks@ideacultuur.nl
De inzendtermijn sluit 22 september 2018.

Het Reglement voor de fotowedstrijd is HIER te vinden

Prijzen

Voor de winnaars zijn er drie geldprijzen: eerste prijs:  € 350,--, tweede prijs: 250 euro en derde prijs: 150 euro.
Extra prijs: voor de foto die het beste aansluit bij het gedicht wordt een prijs uitgereikt aan de fotograaf van de desbetreffende foto.

Prijsuitreiking met presentatie van de bundel

Tijdens een feestelijke avond, op vrijdag 23 november 2018, met voordrachten en muziek worden de prijzen uitgereikt. 
De bundel met de geselecteerrde gedichten én de foto's wordt tijdens deze avond gepresenteerd. De dichters waarvan het gedicht in de bundel is opgenomen en de fotografafen die een foto bij deze gedichten hebben gemaakt, ontvingen die avond een gratis exemplaar.

De jury

De jury wordt dit jaar gevormd door Henjo Hekman, Stadsdichter van Zeist, Hanneke Verbeek, dichter/schrijver en TAALPODIUMredacteur en Eelco Rommes, schrijver en winnaar LiteratuurPrijs Zeist 2016. Jurysecretaris: Fred Penninga, schrijver/dichter, presentator en kleine uitgever.

De flyer is HIER te downloaden

LiteratuurPrijs Zeist

Al vanaf 2010 organiseert Literair Zeist  i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Vereniging TAALPODIUM de LiteratuurPrijs Zeist. Het is een tweejaarlijkse schrijfwedstrijd. De ene keer gaat het om poëzie en de andere keer om proza. De winnaars van deze wedstrijden ontvangen – uit handen van de wethouder Cultuur in Zeist – de LiteratuurPrijs Zeist.

Tijdens een feestelijke avond met voordrachten en muziek worden de prijzen uitgereikt. Dit vindt plaats in gebouw De Klinker (muziekschool / bibliotheek) in Zeist.
Ook wordt dan de bundel met prijswinnende en een aantal geselecteerde gedichten/verhalen gepresenteerd. De schrijvers waarvan het gedicht/verhaal in de bundel is opgenomen, ontvangen deze avond een gratis exemplaar. De bundels van de wedstrijden van  2014 en 2016 zijn nog verkrijgbaar. De bundels van 2010 en 2012 zijn uitverkocht.

Meer schrijfwedstrijden en informatie over schrijfcursussen, schrijfevenementen en schrijftips zijn te vinden op schrijvenonline.nl