LiteratuurPrijs Zeist

De tweejaarlijkse Literatuurprijs Zeist  wordt in 2022 voor de zevende keer uitgereikt, deze keer aan de winnaar van een gedichtenwedstrijd. 
Deelnemers kunnen tot uiterlijk 31 juli 2022 – met één gedicht – meedoen aan de wedstrijd. 

Prijzen 

Voor de winnaars zijn er drie geldprijzen:
1ste prijs € 350,-, 2de prijs € 250,-, 3de prijs € 150,-. 
Daarnaast ontvangen een aantal dichters een eervolle vermelding voor hun gedicht.

De jury

De jury bestaat uit direct of indirect bij de Stichting Literaire Activiteiten Zeist (Literair Zeist) betrokkenen of door Literair Zeist aangezochte deskundigen.
De jury wordt dit jaar gevormd door Fred Penninga (adviseur Literair Zeist, dichter/schrijver, kleine uitgever en presentator), Kees van Domselaar (Neerlandicus en dichter/schrijver) en Nanny Luijsterburg (dichter/schrijver/beeldend kunstenaar). Ton Stok (bestuurslid Literair Zeist) zal de rol van jurysecretaris vervullen.
De jury selecteert de – naar haar oordeel – dertig beste inzendingen. Daaruit worden de drie prijswinnende gedichten en een aantal eervolle vermeldingen bepaald. 

  Het wedstrijdreglement met o.a. de maximale omvang van de gedichten en de wijze van inzenden is HIER te vinden.
  De flyer voor de wedstrijd is HIER te downloaden.

  Feestelijke avond met prijsuitreiking en presentatie van de bundel

  Tijdens een feestelijk avond, vrijdagavond 18 november 2022, met voordrachten door de genomineerde dichters en omlijst door muziek maakt de wethouder van cultuur de namen van de prijswinnaars bekend en de namen van de dichters die een eervolle vermelding voor hun gedicht krijgen. De prijswinnende gedichten worden samen met de eervolle vermeldingen en een aantal geselecteerde gedichten (totaal 30 gedichten) in een fraaie bundel gepubliceerd, die deze avond ook wordt gepresenteerd. De dichters van wie het gedicht in de bundel wordt opgenomen ontvangen een gratis exemplaar. De bundel zal tijdens de avond van de prijsuitreiking verkrijgbaar zijn en daarna ook bij de Zeister boekhandels. De bundel zal ook te bestellen zijn via info@literairzeist.nl.


  De Prijsuitreiking van de vorige editie, op vrijdagavond 13 november 2020, vond i.v.m. de coronacrisis online plaats. Hieronder de film, met de schrijvers die een prijs wonnen of een eervolle vermelding kregen.  De LiteratuurPrijs Zeist 2022 wordt in samenwerking met de Vereniging Taalpodium en KunstenHuis Idea georganiseerd en kan worden uitgevoerd dankzij een financiële bijdrage van:

  Meer schrijfwedstrijden en informatie over schrijfcursussen, schrijfevenementen en schrijftips zijn te vinden op schrijvenonline.nl en op schrijverspunt.nl