Literatuurquiz

Helaas hebben we maandag 12 oktober moeten besluiten de Literatuurquiz te annuleren i.v.m. de omstandigheden rondom het coronavirus!  We hopen de quiz volgend voorjaar te organiseren.


Literatuurquiz

Jaarlijks organiseren wij de Literatuurquiz. Een vrolijk makende literaire quiz waarin u uw literaire kennis kunt testen. Drie rondes met vragen over bekende schrijvers, hun boeken en over Zeister literatuur.
De quizmasters maken hierbij gretig gebruik van beelden, filmpjes en geluidsopnamen.

Deelnemers 

Zowel teams, van bijv. leeskringen, als individuele deelnemers kunnen zich inschrijven. Individuele deelnemers worden op de avond zelf ingedeeld in teams van max. vier  personen.
De vragen zijn van gemiddeld niveau. U hoeft geen kenner te zijn om deel te kunnen nemen. Elke nieuwe ronde start met een toelichting op de antwoorden van de vragen uit de voorgaande ronde.
Deelname is gratis, u dient zich wel van te voren aan te melden:
: info@literairzeist.nl
 
Wél nieuwsgierig, maar liever (nog) niet meedoen? De Literatuurquiz is dit jaar in verband met de coronaregels te volgen via een livestream op YouTube. U kunt zich hiervoor van te voren aanmelden: info@literairzeist.nl
 
Prijzen
 
Al gaat het niet om het winnen, maar het meedoen, toch zijn er mooie prijzen — boekenpakketten — te winnen door de drie beste teams.  De boekenpakketten worden beschikbaar gesteld door Boekhandel Kramer & Van Doorn, Groenveld Boeken uit Zeist en Boekhandel Jacques Baas uit Driebergen.
De teams van beroepslezers (boekhandels, bibliotheken, Literaire stichtingen) strijden om de eer en een wisseltrofee. Teams die drie achtereenvolgende jaren de eerste prijs hebben gewonnen, doen daarna mee met de teams van beroepslezers.

Presentatie

De presentatie is in handen van Merel Jansen en Frank Heinen.
Zij wilden na hun studie Nederlands iets speels, lichts en vrolijks maken rondom boeken, schrijvers en dichters. 
Dit leidde tot de literaire quiz waarmee ze inmiddels al jaren met veel succes door Nederland toeren. 

Plaats: Bibliotheek Idea Zeist
Aanvang
: 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur
Aanmelden:
vooraf aanmelden als quizdeelnemer is noodzakelijk: info@literairzeist.nl

In ons fotoalbum vindt u de foto's van de quiz van 3 april 2019