Literatuurquiz

Literatuurquiz op 5 april 2017 met gastschtijver P.F. Thomése

Woensdag 5 april organiseerden Literair Zeist en Bibliotheek Idea weer een Literatuurquiz.
Tien verschillende teams, gevormd door o.a. leden van leeskringen, Bibliotheek Idea, bestuursleden van literaire stichtingen en andere literatuurliefhebbers gingen met elkaar de literaire strijd aan. Tussen de vragenrondes werd schrijver P.F. Thomése geïnterviewd.

Voor de quiz waren er drie rondes met vragen over bekende schrijvers en hun boeken. De vragen waren gemakkelijk, andere vragen vereisten wat meer literaire kennis. Zowel teams, van bijvoorbeeld leeskringen, als individuele deelnemers konden zich inschrijven. Individuele deelnemers werden op de avond zelf ingedeeld in teams van maximaal vier personen.

Prijzen
Voor de winnende teams waren mooie boekenpakketen beschikbaar gesteld door Libris Boekhandel Kramer & Van Doorn, De Nieuwe Boekerij en Groenveld boeken. De teams van de 'beroepslezers' (bibliotheken, bestuursleden Literair Zeist en SLAS-Soest) streden om de eer en een wisseltrofee;

Presentatie
De presentatie was in handen van Merel Jansen en Frank Heinen. Zij wilden na hun studie Nederlands iets speels, lichts en vrolijks maken rondom boeken, schrijvers en dichters. Dat resulteerde in de onderhoudende en vrolijk makende literaire quiz.

P.F. Thomése
Na de eerste en tweede pauze ging Frank Heinen (journalist/schrijver) in gesprek met onze gastschrijver P.F. Thomése. Zij spraken over zijn boeken en zijn schrijverschap.
Bij de tafel van Libris Boekhandel Kramer & Van Doorn konden boeken van Thomése worden gekocht en gesigneerd door de schrijver.

Uitslag:
1e prijs: Team Punt Uit! (Patricia Alderhout, Hanske Plenge en Marian van der Poel)
2e prijs: Team Quirita (mevrouw Van den Dikkenberg, de heer en mevrouw Heinen)
3e prijs: Maandagmiddag literatuurgroep (Diane te Hoonthe, Irene de Korte, Mieky Veltman en Hannelore Cator)

De wisseltrofee was voor het team de Stichting Literaire Activiteiten Soest, bestaande uit Dorothé Bunnik,Trees Nelissen en Peter Nekkers.

Hier vindt u de vragen met de antwoorden.
In ons fotoalbum vindt u de foto's en hier vindt u een filmpje van deze avond