Literatuurquiz

Literatuurquiz

Jaarlijks organiseren wij de Literatuurquiz. Een vrolijk makende literaire quiz waarin u uw literaire kennis kunt testen. Drie rondes met vragen over bekende schrijvers, hun boeken en over Zeister literatuur.
De quizmasters maken hierbij gretig gebruik van beelden, filmpjes en geluidsopnamen.

Deelnemers 

Zowel teams, van bijv. leeskringen, als individuele deelnemers kunnen zich inschrijven. Individuele deelnemers worden op de avond zelf ingedeeld in teams van max. vier  personen.
De vragen zijn van gemiddeld niveau. U hoeft geen kenner te zijn om deel te kunnen nemen. Elke nieuwe ronde start met een toelichting op de antwoorden van de vragen uit de voorgaande ronde.
Deelname is gratis, u dient zich wel van te voren aan te melden:
: info@literairzeist.nl
 
Wél nieuwsgierig, maar liever (nog) niet meedoen? Dan ontvangen we ook graag uw aanmelding van te voren: info@literairzeist.nl 


Prijzen

Al gaat het niet om het winnen, maar het meedoen, toch zijn er mooie prijzen — boekenpakketten — te winnen door de drie beste teams.  De boekenpakketten worden beschikbaar gesteld door Libris Boekhandel Kramer & Van Doorn uit Zeist en Boekhandel Jacques Baas uit Driebergen.


De teams van beroepslezers (boekhandels, bibliotheken, Literaire stichtingen) strijden om de eer en een wisseltrofee. Teams die drie achtereenvolgende jaren de eerste prijs hebben gewonnen, doen daarna mee met de teams van beroepslezers.

Presentatie

De presentatie is in handen van Merel Jansen en Frank Heinen.
Zij wilden na hun studie Nederlands iets speels, lichts en vrolijks maken rondom boeken, schrijvers en dichters. 
Dit leidde tot de literaire quiz waarmee ze inmiddels al jaren met veel succes door Nederland toeren. 

In ons fotoalbum vindt u de foto's van de quiz van 28 september 2022.
De eerstvolgende Literatuurquiz zal waarschijnlijk plaatsvinden in april 2025