Literair Zeist slide-1

Vier optredens Zeister Stadsdichters op 4 oktober

De twee Stadsdichters van Zeist, Mary Heylema en Diet Groothuis, verzorgden op vrijdag 4 oktober 2019 vier verschillende optredens.

Het was die dag Nationale Ouderendag.
Diet Groothuis droeg haar gedicht  Groet vandaag (eens een rollator) tijdens de koffie om 10.30 uur voor in Warande Wooncentrum In de Dennen (Arnhemse Bovenweg 20-78) en ’s middags tijdens een feestelijke High Tea om 15 uur in Wooncentrum Heerewegen (Arnhemse Bovenweg 80).

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek was om 16.00 uur de vrolijke onthulling van Diet Groothuis’ gedicht Toveren in de jeugdafdeling van Bibliotheek Idea Zeist, in aanwezigheid van de kinderen van de Fiepbus, een gedecoreerde dubbeldekkerbus over de wereld van de bekende kinderboekenillustrator Fiep Westendorp.
Sanne Overweg (9) haalde het gedicht Toveren tevoorschijn.

Tenslotte was ’s avonds om 20.00 uur in de Gehoorzaal, Vijverhof 1 in Den Dolder de feestelijke opening van de Kunstroute Zeist 2019, met een openingswoord door wethouder Marcel Fluitman en een gedicht van stadsdichter Mary Heylema en natuurlijk met de bezichtiging van de expositie van de deelnemende kunstenaars.