Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist is de plek in Zeist waar verhalenvertellers en luisteraars bij elkaar komen om te genieten van deze oeroude culturele uiting. Het is een kleinschalig en intiem gebeuren, met elke keer weer een keur aan diverse verhalen. Meestal zo’n zes verhalen per avond. Voor en tussen de verhalen zijn er vaak muzikale intermezzo’s. En soms dans.

Tijdens het Vertelcafé worden, als er nog ruimte voor is, aanwezige vertellers uitgenodigd om ook hun verhaal te vertellen. Andere “stamgasten” zijn wellicht alleen aanwezig om te luisteren, want naast vertellers heb je ook luisteraars nodig.

In een kring luisteren naar de verteller, meegaan en meebeleven met het verhaal. Aan het einde van het verhaal even stil zijn en het op je in laten werken. Zat er een boodschap in? Zijn er linken met de werkelijkheid? Dan napraten met elkaar. Wat vond jij er van? Kortom verhalen vertellen verbindt mensen op een mooie en natuurlijke manier. Verhalen vertellen is dan ook al eeuwen oud. Verhalen vertellen, luisteren naar gedichten is ook cultuur. Cultuur met een hoofdletter.

Vertelcafé
De data van de eerstvolgende vertelcafés zijn te vinden op de website van CultuurZeist.

Meedoen?
Doe mee en zoals Leo Vroman zegt: “Kom vanavond met verhalen”.
Vertellers (ook beginnende) worden uitgenodigd om zich van te voren aan te melden via email. Maar spontaan langskomen kan ook. Dat past bij het café-model.

Gratis toegang. Wel gaat er een hoed langs voor een vrijwillige bijdrage. De huur van de zaal moet natuurlijk wel betaald worden.

Verteldiner
Jaarlijks organiseert de werkgroep een Verteldiner met een landelijk bekende verteller in een lokale horecagelegenheid.

Werkgroep
De werkgroep bestaat uit een aantal verhalenvertellers uit Zeist. 

Voor meer informatie: website van CultuurZeist