Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Wereldwijd Vertelcafé Zeist
Muzikale vertelvoorstelling: 'Marieke uit Nijmegen'
Datum: 03-11-2023
Locatie: Torenlaan Theater Zeist
Tijd: 20:00 - 22.00 uur uur
Kosten: Gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd

Vrijdagavond 3 november vindt een bijzondere editie van het Vertelcafé plaats met een muzikale vertelvoorstelling: Marieke uit Nijmegen.

Hij sprak van liefde, ’t oud verhaal
en zij geloofde het allemaal

Twee regels uit het lied Meisje van zestien van Lennaert Nijgh. Twee regels ook die exact van toepassing zijn op het aloude toneelstuk Mariken van Nieumeghen. Moenen, de duivel als loverboy. En Marieke, de prooi die verstrikt raakt in zijn handig uitgezette fuik. Een spannend verhaal over ambitie en misdaad, wanhoop en hoop, ondergang en redding.

In het voorprogramma twee vertellers van Zeist Vertelt.

Jacques de Vroomen en Joost Langeveld

Al jaren treden Jacques de Vroomen en Joost Langeveld samen op met literaire vertelprogramma’s. Jacques als verteller en Joost als de man die de wisselende acties en stemmingen van het verhaal muzikaal verklankt op orgel of piano.Jacques en Joost hebben elkaar leren kennen als docenten aan de
letterenfaculteit van de Nijmeegse Radboud universiteit. Jacques was daar werkzaam als dramadocent. Joost als musicoloog. Naast zijn baan aan de universiteit heeft Joost ook veel concerten gegeven in binnen- en buitenland als pianist/organist. Hij heeft zich gespecialiseerd als muzikale begeleider bij stomme films. Na hun afscheid van de Nijmeegse universiteit zijn zij samen gaan optreden voor publiek. Jacques als verteller en Joost als begeleider van de vertelling met muzikale improvisaties.
Meer informatie


Meer informatie over het het Vertelcafé op de website van CultuurZeist